Blog leren schrijven in een schrijfsprintje
Blog leren schrijven in een schrijfsprintje

Blog leren schrijven in een schrijfsprintje

In de workshop van ‘Schrijfzin’ heb ik leren blogschrijven op een heel creatieve manier. Het schrijven van een blog kostte mij altijd te veel tijd en moeite. Ik had het idee dat ik een soort wetenschappelijk kloppend stuk diende te schrijven met alles erop en eraan (wat dat dan ook zijn mocht …?).

Schrijfsprintje

Al schrijvend leerde ik van Marije hoe ik mijn remmingen voorbij kon komen. Het principe waar zij van uit gaat is het schrijfsprintje: blijven schrijven tot de 10 minuten om zijn. En dan ook echt blijven schrijven. En niet stoppen om te gaan zitten nadenken, omdat je daarmee alleen jezelf in de war gaat maken. “Zal ik eerst dit moeten uitleggen of meteen maar de situatie beschrijven?” is zo’n soort gedachte.

blog schrijven in schrijfsprintje

Gewoon een kattenbelletje

En, bijna iedereen is onzeker met schrijven. Dat merk je ook in zo’n workshop. We lazen de stukjes aan elkaar voor en aan het begin of eind was vaak het eigen commentaar: “nou ja, het is natuurlijk nog niet goed hoor!”.
Maar dan was het meestal wél goed!
Wat ik ook heb geleerd is dat een kort of een lang stuk beide goed is. Een kort stukje kan leuk en verfrissend zijn om te lezen. Gewoon een kattebelletje. Terwijl je in een wat langer stuk (maar ook weer niet veel langer dan een A4tje) heel goed één onderwerp kunt uitdiepen.

Blogschrift

Zijpaadjes kunnen dan weer een volgend blogartikel worden en zo gingen we met een waslijst aan onderwerpen naar huis en had ik meteen zin in een schrijfsprintje ’s avonds. Lekker op de bank met een kop thee en mijn nieuwe blogschrift en 10 minuten schrijven. 

Kortom ik kan iedereen deze workshop van Marije van den Bovenkamp aanraden: schrijfzin.com

Wil je eerst je blogwebsite leren maken? Dan ben je bij Workshop-website aan het goede adres: in een kleine groep of 1 op 1 les.
ps: Dit stukje is 315 woorden lang, leuk om te weten, volgend onderwerp 🙂 ?